The Black Cat

a safe haven for true jazz cats

Sander De Winne Quintet

Sander De Winne Quintet

Dinsdag 4 juni 2013

Sander arriveert als eerste. Korte hartelijke groet en dan onmiddellijk aan de piano om akkoorden en zanglijnen uit te proberen. De andere muzikanten druppelen binnen. Hartelijk weerzien. Lijkt wel een vriendenreünie. Maar dan serieus aan het werk: intro’s herhalen, solomomenten afspreken, partituren doornemen… Tot ik hen met een ”het eten is klaar en het publiek komt al binnen!’’ tot de orde kan roepen.

De menselijke stem is het meest unieke en expressieve instrument op onze aardbol. Bas en drums leggen ritmische fundamenten. Piano en sax plaatsen de melodische elementen. Sanders’ zang meandert daar vol ingehouden passie en verbeten emotie doorheen. Dank je Sander en gedreven kompanen voor zoveel jazzy schoonheid die avond.

Na het concert zitten alle muzikanten nog gezellig lang te samen rond de tafel. Toch een vriendenreünie? Zij polsen naar ons komend jaarprogramma. Wanneer ik de concertreeks 2013-14 overloop is er telkens iemand onder hen die enthousiast roept: ‘’Ja! Met die bezetting speel ik mee!’’

Het was een mooi concert om af te sluiten. En we hebben mooie muzikale perspectieven voor het komend jaar.