The Black Cat

a safe haven for true jazz cats

Sugar Cane Combo – Nieuwjaarsconcert 2023

Sugar Cane Combo – Nieuwjaarsconcert 2023

dinsdag 10 januari 2023

Het nieuwjaarsconcert, naar aloude traditie met hapjes en bubbels, de onvermijdelijke speech van de voorzitster – tevreden terugblikkend op het voorbije concertjaar – en met ook altijd een grote publieksopkomst was opnieuw een schot in de roos. Er wordt steeds voor deze gelegenheid een band geprogrammeerd met een luchtig en feestelijk repertoire. Voor 2023 mocht het Sugar Cane Combo het nieuwe seizoen inzetten.

Statig en deftig beklommen vier heren, leeftijd tussen 35 en 75 jaar, het intiem verlichte Black Cat-podium. Alles aan de band straalde stijl en klasse uit: strakke zwarte pakken, lindyhop schoeisel, glimmende hollow body gitaren, een prachtig gevlamde bleke contrabas … Vanaf de eerste maten had de band meteen het hele publiek op zijn hand.

Hun repertoire putte vooral uit de swing area van de jaren ’30 en ’40 met nummers van o.a. Ellington, Jordan, Armstrong … Frontman Sander Vandamme wisselde vlot aanstekelijke zang af met gedreven klarinetsolo’s. De paar keer dat hij zijn gitaar omgordde was het om Merle Travis countrynummers prachtig in duet te zingen met bassist Jan Lambrecht. Guy Winne, gitarist van dienst, plaatste extra swingaccenten met zijn opzwepende akkoordensolo’s. Ouderdomsdeken Dirk Vlaeminck mepte energiek de jive-ritmes aan elkaar op zijn drumvellen.

Een prachtige avond vol ambiance en vriendschappelijke sfeer. Een mooier begin voor 2023 konden we ons niet toewensen.