The Black Cat

a safe haven for true jazz cats

Favo

Favo

dinsdag 16 oktober 2018

De menselijke stem is het mooiste, uniekste en meest wendbare instrument op deze wereld!

Sander De Winne, onder meer, had dat hier op ons Black Cat podium al overtuigend bewezen. Maar wat hij op die warme oktoberavond met zijn trio Favo serveerde, raakte alle aanwezigen erg diep.

Het concert was één immense muzikale meeslepende wereldtrip. De bezetting op zich was al erg ongewoon. Bas- en altklarinet door Falk Breitkreuz. Hij bediende de band solide van diep warme swingende grooves. Sopraansax door Volker Schlott. Bescheiden in een hoekje gezeten blies hij prachtige arpeggio’s en versieringen. Allen ten dienste van Sander’s verfrissende creativiteit en immense vocale bagage. Diverse zangstijlen uit verschillende culturen werden aanstekelijk tot één organisch geheel geblend!

Favo’s repertoire putte zijn inspiratie uit liederen van Afrika, Zweden, Duitsland, Cuba en met Bart Peeter’s sinterklaasliedje zelfs België.

Waar nodig haalden de muzikanten exotische instrumenten erbij als de cajòn, de m’bira, en diverse percussieve belletjes.

En één enkele keer stond de innemende Volker op van zijn krukje om een saxsolo te spelen die innig mooi door hart en ziel kliefde.

Hoogtepunt van het concert was een schitterende interpretatie van de Beatles ‘Black Bird’.

Favo was een absoluut hoogtepunt in ons 10-jarig Black Cat bestaan. Een memorabel concert om de Gato Negro uit te zwaaien… en uit te kijken naar andere concerten op een nieuwe locatie.