The Black Cat

a safe haven for true jazz cats

Harrison Steingueldoir Trio

Harrison Steingueldoir Trio

dinsdag 9 september 2014

Ze zitten hier al een poos… Harrison intens toonladders tokkelend, Mathias verbeten sleutelend aan zijn drumstel… wanneer Anneleen arriveert, haar contrabas en versterker achter zich meezeulend. Drie jaar geleden speelde zij hier ook al, met Bram en Lander, met hun alom bejubeld LABtrio. Toen, na het concert vertrouwde ze me toe dat ze haar muzikale aspiraties opgaf en voor lerares talen ging studeren. Kwestie van financiële zekerheid en familiale regelmaat te hebben in het leven.

Het Steingueldoir Trio brengt die avond een verrassend boeiende set. Heerlijke swingende uptemponummers wisselen af met doorleefde, sensuele ballads. De meeslepende lange intro’s op piano of contrabas klinken beheerst en ingehouden en getuigen van een hoge muzikale maturiteit ondanks de jeugdige leeftijd. Het enthousiaste publiek eist terecht een bisnummer.

“En hoe waren de eerste schooldagen voor de klas?” pols ik bij Anneleen na het concert. Ze kijkt me stomverbaasd aan. En wanneer ik verwijs naar haar carrière beslissing van toen, lacht ze: “Ach ja, ik heb dat leraarsdiploma wel behaald hoor… maar zo’n vaste schooljob zag ik dan toch niet echt zitten! Ik studeer nu weer aan het conservatorium voor mijn master. Het nomadische bestaan van beroepsmuzikant lijkt me zo veel boeiender!”

Dat Anneleen haar artistieke hart heeft gevolgd daar kunnen wij, muziekliefhebbers, alleen maar heel erg blij om zijn.