The Black Cat

a safe haven for true jazz cats

The Black Cat laat het vanaf 9 september weer jazzy swingen in El Gato Negro

Wie jazz zegt in Torhout, zegt The Black Cat. Het gezelschap organiseerde op 14 februari 2010 een eerste optreden en stapt met het seizoen 2014-2015 het vijfde werkjaar in.

TheBlackCat04

Aan de toog worden de beste ideeën gesmeed. Dat was vroeger zo, dat is nu nog zo. De toog van The Black cat stond en staat meer bepaald in El Gato Negro, het Spaans restaurant, waar zaakvoerders Jan Vanstichel en Marleen Dedecker de scepter zwaaien. “Jan en Marleen organiseerden vroeger al flamenco-avonden en zo ontstond bij enkele mensen de idee om jazzoptredens te organiseren”, zegt Paul De Cloedt, voorzitter van The Black Cat. Jan, Marleen, Paul Warlop, Geert Vanoverschelde en mezelf sprongen op de kar.”

TheBlackCat02

Toegankelijk
“Van meet af aan wilden we toegankelijke jazz brengen in een echte clubsfeer. De nadruk ligt op het akoestische en kleinschaligheid. Die formule slaat zowel aan bij het publiek als bij de muzikanten. Mensen die voor het eerst komen, zijn verwonderd over de puurheid en het melodieuze van jazz. De performers loven dan weer de fantastische sfeer en de aandacht van het publiek. Publiek, sponsors en wat subsidie zorgen ervoor dat het organiseren ook financieel haalbaar blijft.”

TheBlackCat01 TheBlackCat05

TheBlackCat06 TheBlackCat03

 

Website TorhoutVandaag.be – 8/9/2014