The Black Cat

a safe haven for true jazz cats

Ivan Paduart & Patrick Deltenre

Ivan Paduart & Patrick Deltenre

dinsdag 6 september 2022

Ivan Paduart en Patrick Deltenre. Een mooiere opening van ons nieuw concertjaar konden we ons niet wensen!

Een beetje een eigenaardige sfeer. Een vijftal medewerkers waren op reis en een paar dagen voor het concert moesten ook Jan, Marleen en Eddy (onze geluidsman) afhaken wegens Covid.

Gelukkig bleek al vlug, tijdens de soundcheck, dat de muzikanten er veel zin in hadden. Ze doen dan ook niets liever dan met hun tweetjes “balanceren op een dunne koord”.

Lyrisch, harmonisch, melodisch,… zelfs de titels van hun nummers zoals Petite Parenthèse, Aperoses, Mignardises en Ear We Are klinken als muziek in onze oren. “Mignardises, hoe zeg je dat ook al weer in het Nederlands?”. Een aantal gekke vertalingen werden de lucht in geslingerd. Zelfs “Petit fours”. Later op de avond werd Patrick bijgebracht dat “sneukelingsjes” misschien een woordje is om te onthouden. Hij deed er in ieder geval zijn best voor.

Naast hun eigen geschreven repertoire mocht ook een zijsprongetje naar Toots, honderd jaar geleden geboren, zeker niet ontbreken. Ivan aan de piano en Patrick op zijn mondmuziekske maakten van For my Lady een echt pareltje. En dat in onze Black Cat. Om van te sneukelen!