The Black Cat

a safe haven for true jazz cats

Les Bandits de Belleville

Les Bandits de Belleville

dinsdag 17 januari 2017

Terwijl upstairs ‘Les bandits de Belleville’ uitbundig hun maaltijd afwisselden met gore moppen en flamenco-improvisaties op “olé Gato Negro olé”… verliep beneden alles eerder in mineur. Voorzitter Paul had voordien al afgehaakt. Zijn aanwezigheid was hard nodig op een andere plaats. Ook de paar mensen die we hadden gecontacteerd voor de tapasbedeling belden – ziek of belet – af. Een volgelopen maar onderbemande Gato dus die avond!

Maar het toog-wacht-leed was gauw vergeten toen zangeres Margot en haar bonte bende het podium betraden.

Met hun bijzondere mix van stuwende zigeunerjazz en sensuele Engelstalige – soms Franse en één keer Spaanse – songs hadden deze ‘bandits’ het publiek meteen op hun swingende hand.

Het aanstekelijke spel van Pablo op diatonisch accordeon, de soepele contrabaslijnen van Jelle, de strakke gitaarriffs van Jonas, de halsbrekende soli van Florian…  Omsingeld door zoveel muzikaal talent stond freel en breekbaar, maar oh zo mooi (h)eerlijk zingend Margot.

Schaamteloos wond ze het hele aanwezige Black Cat ledenbestand omheen haar fraaie vingers.

Maar één bisnummer om dit zalige concert af te sluiten… dat was voor het super enthousiaste publiek duidelijk onvoldoende!

Margootje! Margootje!
Ons prachtig Black Cat cadeautje!