The Black Cat

a safe haven for true jazz cats

Misstriohso

Misstriohso

dinsdag 6 december 2016

“Geen probleem voor de buren?” Op ons enthousiaste “nee” haalde Marie-Anne prompt haar instrument weer uit de hoes. Zij stond al dik ingeduffeld vertrekkensklaar toen twee muzikaal gepokte laatblijvers haar complimenteerden met haar prachtige, warme bugelklank. “Dat is mijn grote liefde. Ik speelde het als klein meisje al dolgraag in de plaatselijke fanfare. Trompet heb ik echt moeten leren appreciëren. Dat schetterde en kletterde te veel!”

Een laatblijver sloeg de eerste akkoorden aan van ‘Misty’ op de pianotoetsen en Marie-Anne soleerde nog een exclusief middernacht concertje voor een paar happy few.

Nochtans… met haar band Misstriohso had ze ons die avond al getrakteerd op een uitzonderlijk mooi optreden. Janos Bruneel tokkelde op zijn contrabas (h)eerlijke melodische solo’s die diep vanuit de buik en recht vanuit zijn hart kwamen. Aan de vleugel stond Bram Weijters garant voor swinging, bluesy begeleiding en intens mooie, lyrische improvisaties. Frontvrouw Marie-Anne schitterde als soliste… ingetogen, gedreven, inventief, meditatief… en kreeg het publiek volledig op haar hand met haar vlotte, uiterst grappige bindteksten. Het alweer uitverkochte concert werd afgesloten met een extra bisnummer.

Toen ze laat die nacht haar bugel weer wegstopte, zuchtte Marie-Anne: “Ik heb maar één probleem! Ik blijf altijd graag plakken!”