The Black Cat

a safe haven for true jazz cats

RVB Quartet

RVB Quartet

dinsdag 19 april 2022

Ter gelegenheid van de release van hun nieuwe album stond het RVB Quartet dinsdag ll. op ons Black Cat podium. Alle nummers die ze brachten kwamen dan ook uit “Operation Dinner Out”!

In tegenstelling tot de studio-opnames waar hoofdzakelijk de contrabas werd bespeeld, voerde de elektrische bas nu live de hoofdtoon. Dit gaf het concert meteen een volumineuze sound met zowaar festivalallures. Vooral de uptempo nummers kregen een stevig jazzfusion accent.

Alle composities kwamen van Rebekka, behalve het mysterieuze nummer “Pico” dat werd geschreven door de superdegelijke bassist van de band, Otto Kint.

Rebekka’s vettige gitaarriffs en scheurende solo’s met veel distortion deden denken aan John Scoffield (op adrenaline).

Niettegenstaande zijn batterij effectpedaaltjes hield Elias Storme het bij de pure akoestische klank van zijn tenorsax. En wat een tomeloze energie en melodische rijkdom klonk door in zijn postbop improvisaties!

Op drums kwam Marius Couvreur solide en potig uit de hoek, maar op “Cetturu”, een nummer met een Latin groove, demonstreerde hij meesterlijk zijn ritmische subtiliteit.

Met “Moment De Tristesse” en vooral “Ode To Patrick” bewees het quartet overtuigend dat ze ook heel intieme, sfeervolle lyrische muziek kunnen brengen. Maar met het bisnummer “Hotspot” knalde de band finaal nog eens hun jazzrock ziel doorheen de boxen.