The Black Cat

a safe haven for true jazz cats

South Quartet

South Quartet

dinsdag 15 maart 2016

De doorgaans vrij verbaal assertieve mond van onze voorzitter-fotograaf Paul viel sprakeloos open van verbazing toen al om 16.00 uur de muzikanten van het South Quartet zijn winkel binnentraden voor de fotosessie.

De Duitse heren werkten hun tournee af in een ruime camper en op de plaatsen waar ze concerteerden, trachtten ze ook iets regionaal moois mee te pikken.

Hun bezoek aan één van onze kustparels werd wegens bijtend koude Noordzeewind vervroegd afgeblazen. Rillend en verkleumd kwamen ze zich in de vroege namiddag warmen aan een kop dampende soep, koffie of thee…

Enkele uren later stond alles behalve een kouwelijke band te musiceren op ons Black Cat podium. Puur speelplezier, enthousiaste interactie, warm contact met het publiek… ideale ingrediënten voor een geslaagd concert!

Frontman Peer Baierlein toverde fluweelzachte, meeslepende soli uit zijn twee trompetten. Het bezwerende pianospel van Ull Möck was ronduit indrukwekkend.

Op de contrabas ging Markus Bodenseh meedogenloos virtuoos tekeer. En Matthias Daneck gaf een meesterlijke demonstratie hoe drums ook ingetogen, fluisterend en subtiel het concertgebeuren kunnen ten goede komen.

Zoveel uitbundig applaus, verkochte cd’s en genuttigde Thouroutenaeren later sloften de heren voldaan gasten-bed-waarts.

Wanneer ze de volgende ochtend weerkeerden voor het ontbijt, zakte het doorgaans wakkere mondje van onze ondervoorzitster Marleen sprakeloos open van verbazing toen ze een boeket rode rozen en een dozijn Duitse smakkerds mocht in ontvangst nemen.

Ze mogen volgend jaar zeker weerkomen, die steengoede Germans.