The Black Cat

a safe haven for true jazz cats

Taste of Swing

Taste of Swing

dinsdag 18 november 2014

Aan de toog, toch al even na middernacht, zitten we nog met enkelen de opnames te beluisteren van het innig mooie concert dat we die avond mochten meemaken.

Pianist Ben Paterson liet de vleugel zo aanstekelijk swingen dat zowat iedereen in het publiek één of meerder lichaamsdeel onbedaarlijk deed meeshaken. Wanneer de bluesy gekorrelde klep van beau boy Jean Van Lint in duel ging met het melancholisch kreunen van zijn getaande contrabas, schoof menig Black Catje spontaan naar het puntje van de stoel. Deze twee muzikale raspaarden werden door drummer Jan De Haas virtuoos strak bij de teugels gehouden.

Aan de toog: “Floren, die opnames klinken erg goed!” Hij glimlacht vermoeid, heeft een paar zware werkweken erop zitten. De hele namiddag was hij in de weer met het opstellen van het opnamemateriaal dat zijn werkgever Motor Music (Mechelen) ter beschikking stelde, dan uitgebreid soundchecken, vlug hapje eten, de concertopname zelf, alles weer demonteren en inpakken. En nu bij een glas Thouroutenaere nog even nagenieten met het vooruitzicht op een nachtje uitgebreid doormaffen. Tot zijn gsm gaat en hij “Shit” zucht. Iedereen kijkt empathisch vragend. “Ze hebben morgen deze micro’s nodig voor studio opnames met Jef Neve! Als ik het Antwerps fileleed wil vermijden moet ik hier ten laatste om 5 uur vanochtend vertrekken! Slaapwel iedereen.”