The Black Cat

a safe haven for true jazz cats

Francesca Tandoi Trio

Posted by in | 0 comments

  • Price: 15 euro / leden: 13 euro / studenten: 10 euro
  • Date: di, mei 08, 2018
  • Time: 20:00 - 22:00
  • Location: El Gato Negro - Breidelstraat 19 - Torhout

FrancescaFrancesca Tandoi begint op 12 jarige leeftijd klassieke piano te studeren, maar wanneer ze de muziek van Oscar Peterson leert kennen, schakelt ze meteen over naar jazz. Als tiener al speelt ze, in haar geboortestad Rome, regelmatig in clubs en komt hierdoor in contact met vele Italiaanse jazzmuzikanten.

In 2009 gaat ze studeren aan het Conservatorium van Den Haag en bekwaamt zich later in Rotterdam. Frits Landesbergen, vibrafonist en drummer nummer één in Nederland ontdekt Francesca’s uitzonderlijk talent. Samen starten ze een trio dat drie succesvolle cd’s uitbrengt: ‘For Elvira’, ‘Something Blue’ en ‘Wind Dance’. Deze samenwerking resulteerde in tournees, concerten en festivals in Azië, Europa, Amerika en Australië.

“Zij heeft een heel natuurlijk gevoel voor swing en zingt prachtig. Een natuurtalent!” Dat zijn steeds weerkerende beschouwingen wanneer het over Francesca Tandoi gaat.

In onze Black Cat wordt ze bijgestaan door twee heren van stand, die hier reeds meermaals hun muzikaal kunnen uitbundig etaleerden: Dirk Van Der Linden op gitaar en Jean Van Lint op contrabas.