The Black Cat

a safe haven for true jazz cats

Eve Beuvens Trio

Posted by in | 0 comments

  • Price: 15 euro / leden: 13 euro / studenten: 10 euro
  • Date: di, jun 13, 2017
  • Time: 20:00 - 22:00
  • Location: El Gato Negro - Breidelstraat 19 - Torhout

EVE-BEUVENS-TRIO+REve Beuvens voelde zich op jonge leeftijd al vroeg aangetrokken tot jazz en begon daarom contrabas te studeren. Maar op 13-jarige leeftijd schakelde ze over op piano, omdat dit fysiek minder lastig bleek en volgde ze les bij een grote dame als Nathalie Loriers. In 2005 behaalde Eve haar graad jazzpiano aan het Koninklijk conservatorium Brussel. Met haar kwartet bracht ze in 2009 de veel gelauwerde cd ‘Noordzee’ uit. Daarin ontpopte ze zich als cliché-vrije componiste en uiterst veelzijdig pianiste.

Met de Zweedse saxofonist Mikael Godée nam ze in 2013 de cd ‘Meq’ op, wat haar vele concerten opleverde doorheen Europa. Op het Gaume Jazz Festival kreeg ze artistiek carte blanche en vormde ze een subliem septet waarmee ze in 2015 ‘Heptatomic’ uitbracht.

Eve komt naar The Black Cat met haar trio. Twee rasmuzikanten zullen haar swingend bijstaan: Jan De Haas – hier al een paar maal aanwezig – op drums en Garif Telzhanov op bass.

Eve staat garant voor frisse, hedendaagse jazz. Haar zin voor melodie is verfijnd, haar pianospel assertief en lenig. In haar repertoire hoor je invloeden van zowel hedendaagse (Brad Mehldau) als klassieke jazz (Lenie Tristano).

Alweer een uiterst boeiend concert in het vooruitzicht waarmee we ons mooie seizoen in schoonheid kunnen afsluiten.