The Black Cat

a safe haven for true jazz cats

Ewout Pierreux Trio

Posted by in | 0 comments

  • Price: 15 euro / leden: 13 euro / studenten: 10 euro
  • Date: di, jun 04, 2019
  • Time: 20:00 - 22:00
  • Location: Club de B - ’s Gravenwinkelstraat 5 - Torhout

EwoutPierreux
Geboren in een artistiek gezin trok Ewout Pierreux na zijn studies klassieke piano te Halle naar de jazzafdeling van het Lemmensinstituut. Daar had hij het geluk les te krijgen van de bezielde docent Ron Van Rossum en liet hij zich inspireren door grootheden als Miles Davis, John Coltrane, Herbie Hancock en Keith Jarrett.

Ewout werkte zich voor het eerst in de belangstelling als pianist bij de projecten  ‘Joost Zweegers sings Chet Baker’ en  ‘Goddam. A tribute to Nina Simone’!

Later vinden wij hem terug als sideman bij Toots Thielemans, het Brussels Jazz Orchestra, Jazzisfaction, Small World en Tuto Puoane.

Met deze laatste speelde hij in duo al twee maal voor een uitverkochte Black Cat. Ook het indrukwekkende concert met de Zuid-Afrikaanse trompettist Marcus Wyatt zullen we niet rap vergeten!

Deze keer komt Ewout met zijn trio eigen composities en favoriete standards spelen. Bop is het uitgangspunt, maar lyriek, stevige swing, meeslepende ritmes en onverwachte kleuren geven zijn muziek een persoonlijke toets. Technisch begaafd, veel beheersing en een prachtige sound: ziedaar de kenmerken van zijn pianospel. Ondersteund door een oerdegelijke ritmesectie kan dit niet anders dan een boeiend concert worden.

Ewout Pierreux: vleugel
Jos Machtel: contrabas
Jesse Dockx: drums