The Black Cat

a safe haven for true jazz cats

Jihye Lee Trio

Posted by in | 0 comments

  • Price: 15 euro / leden: 13 euro / studenten: 10 euro
  • Date: di, sep 19, 2017
  • Time: 20:00 - 22:00
  • Location: El Gato Negro - Breidelstraat 19 - Torhout

jihyelee

Jihye Lee won in 2007 in de Ancien Belgique de Internationale wedstrijd voor jong vocaal jazztalent. In haar geboorteland Zuid-Korea studeerde ze zowel klassieke, traditionele als jazzmuziek aan de academie van Seoul. Ze bekwaamde zich verder aan het conservatorium van Den Haag en tenslotte behaalde ze in 2008 haar Master graad aan het Koninklijk conservatorium van Brussel waar ze les kreeg van o.a. David Linx, Diederik Wissels en Kris Defoort.

In 2012 brengt Jihye Lee haar eerste cd uit ‘Goblin Bee’ Deze werd door het magazine ‘Jazz people’ tot beste album van het jaar uitgeroepen. Sindsdien is deze schitterende artieste internationaal doorgebroken. Jihye Lee geeft blijk van een grote muzikale persoonlijkheid, een geweldig stembereik en een superbe timing.

Op de vleugel wordt ze begeleid door de onwaarschijnlijke Bulgaarse pianist Sabin Todorov. Voeg daarbij de sensuele, melodieuze toetsen van Stefaan Debevere’s saxofoon… en je weet dat dit een avond met ontelbare kippenvelmomenten zal worden.

Jihye Lee: vocals
Stefaan Debevere: saxophones
Sabin Todorov: piano

www.jihyeleemusic.com