The Black Cat

a safe haven for true jazz cats

Llamas

Posted by in | 0 comments

  • Price: 15 euro / leden: 13 euro / studenten: 10 euro
  • Date: di, jun 05, 2018
  • Time: 20:00 - 22:00
  • Location: El Gato Negro - Breidelstraat 19 - Torhout

LlamasBandSpilfiguur van de band ‘Llamas’ is zangeres Muriel Urquidi (1986). Al op de zeer jonge leeftijd van 4 jaar waagt ze zich aan solfège, piano en  zang en vindt ze in muziek haar levensroeping. Ze behaalt haar bachelordiploma jazzzang aan universiteit van Miami in 2008. Dan gaat ze studeren aan de Westminster Univeristy of London, waar ze haar masterdiploma Music Master Management haalt. Momenteel bekwaamt ze zich verder aan het Lemmensinstituut in Leuven.

Met haar partner, drummer Matthias De Waele, en een aantal zeer getalenteerde jonge jazzmuzikanten vormt ze in 2016 de band ‘Llamas’. Hoofddoel van de groep is een brug te slaan tussen moderne jazz en traditionele muziek uit de Andes. Muriel kneedt bestaande Boliviaanse gezangen en traditionals tot originele groovy vocale jazzinterpretaties.

Het repertoire van ‘Llamas’ is doordrenkt van de Zuid-Amerikaanse cultuur en vertelt het verhaal van ‘Pachamama’ (moeder aarde) en het Andesvolk. Een wonderlijke mix van Indiaanse traditie en hedendaagse jazz.

Muriel Urquidi: zang
Bob Banken: fluit
Roeland Celis: gitaar
Cho Rong Kim: vleugel
Jos Machtel: contrabas
Matthias De Waele: drums

soundcloud.com/Llamasband