The Black Cat

a safe haven for true jazz cats

3Men in a Boat

Posted by in | 0 comments

  • Price: 17 euro / leden: 15 euro / studenten: 12 euro
  • Date: di, okt 01, 2019
  • Time: 20:00 - 22:00
  • Location: Club de B - ’s Gravenwinkelstraat 5 - Torhout

3MenInABoatDe muzikale wegen van accordeonist Philippe Thuriot en contrabassist Kristof Roseeuw kruisten mekaar al vele jaren. Zo concerteerden ze met saxofonist Ellery Erkelin, deden ze een tournee doorheen Senegal, speelden samen in het radioKUVAorkest dat Roseeuw op vraag van radio Klara samenstelde en stonden ze op het podium van de olympische spelen in Athene. En steeds dook bij hen de vraag op: wat zou een eventuele samenwerking opleveren?

Toen in mei 2014 ‘Too Noisy Fish’ optrad in The Black Cat diende Lionel Beuvens in te vallen voor de vaste drummer van de band en zijn speelkwaliteiten maakten zo een diepe indruk op Kristof Roseeuw – bassist van dienst – dat hij hem prompt inviteerde om deel uit te maken van een nieuw trio. ‘3Men in a Boat’ was geboren. Ze maakten een gelijknamige cd die door de vakpers als ‘een meeslepend meesterwerk en een must-have’ werd bejubeld.

Het originele instrumentarium en de diverse muzikale achtergronden maken elk concert van dit trio tot een waar feest. Thuriot is steeds prominent aanwezig als componist maar laat immens veel creatieve ruimte voor zijn medemuzikanten. Hun repertoire is een kruispunt van Afrikaanse grooves, lyrische jazz, kamermuziek en muzette.

Philippe Thuriot / accordeon
Kristof Roseeuw / contrabas
Lionel Beuvens / drum