The Black Cat

a safe haven for true jazz cats

Peter Hertmans Quartet

Posted by in | 0 comments

  • Price: 15 euro / leden: 13 euro / studenten: 10 euro
  • Date: di, apr 12, 2016
  • Time: 20:00 - 22:00
  • Location: El Gato Negro - Breidelstraat 19 - Torhout

PETER HERTMANS_A_4521975ZW02S10KLVoorjaar 2015 bracht Peter Hertmans hier samen met Alexandre Furnelle een mooi intimistisch concert. Toen hij ons voorstelde om met zijn quartet af te komen naar The Black Cat hebben we meteen toegehapt.

Hertmans studeerde aanvankelijk gedurende 10 jaar klassieke piano met een grote interesse voor Bach. Hij schakelde over naar de jazzgitaar, maar in al zijn composities zindert de invloed van zijn piano-opleiding nog door.

In 1981 zet hij zijn eerste stappen in de jazzwereld bij groten als Vermeulen, Pallemaerts, Rassinfosse, De Haas en vele anderen.

Hij werd meermaals bekroond o.a. op de festivals van de Gaume en Wraclow en ontving de Sabam-prijs voor compositie.

Begin 2006 zocht hij het muzikaal gezelschap op van saxofonist Daniël Stockaert, een artiest die hem al lang intrigeerde vanwege zijn typische ECM sound. Het ECM-label staat voor beide heren symbool voor de sound van de Europese jazz.

In de Nederlandse bassist Theo De Jong vond Hertmans de ervaring en maturiteit die hij zocht. Het quartet werd vervolledigd door drummer Lionel Beuvens, een jonge jazzcat met een zeer harmonische en melodische manier van drummen.

Het quartet bracht de prachtige cd ‘Dedication’ uit, die op vele positieve kritiek stuitte.

Met deze band halen we het kruim van de hedendaagse jazz op ons Black Cat podium.

www.dewerfrecords.be/nl/catalogus/dedication