The Black Cat

a safe haven for true jazz cats

Rebekka Van Bockstal Quartet

Posted by in | 0 comments

  • Price: 15 euro / leden: 13 euro / studenten: 10 euro
  • Date: di, mrt 06, 2018
  • Time: 20:00 - 22:00
  • Location: El Gato Negro - Breidelstraat 19 - Torhout

RebekkaRebekka van Bockstal begon op haar achtste muziek en gitaar te studeren aan de academie van Lier. Op vijftienjarige leeftijd raakt ze gegrepen door de jazz. Ze gaat studeren aan de jazzafdeling van het Gentse conservatorium, waar leraar Hans van Oost een grote invloed op haar heeft. Haar master behaalt ze aan het Koninklijk Conservatorium Brussel waar ze les krijgt van Peter Hertmans.

Momenteel is Rebekka actief als vaste gitariste bij zangeres Diana Aivia, Art Brut Quintet en The Andrew Brothers. In The Black Cat komt ze met haar eigen kwartet haar pas verschenen cd ‘Crossing Dimensions’ voorstellen, met composities voornamelijk van haar hand. Haar repertoire is geïnspireerd door grootheden als Wayne Shorter, Mark Turner, Gilad Helseman. Gitaristen die haar sterk hebben beïnvloed zijn John Scofield, Jesse van Ruller, Kurt Rosenwinkel.

Met een combinatie van stuwende grooves, heldere melodieën en improvisaties gebaseerd op interactie, streeft het RVB Quartet naar een nauwe connectie met elkaar en met het publiek. Interactie en schoonheid staan centraal in hun muziek.

Rebekka Van Bockstal – guitars
Marius Couvreur – drums
Ambroos De Schepper – sax
Kobe Boon – double bass

www.facebook.com/RVBQuartet
Jazz’halo interview – www.jazzhalo.be/interviews/crossing-dimensions-rvb-quartet/
vi.be/rvbquartet
www.rebekkavanbockstal.com