The Black Cat

a safe haven for true jazz cats

Frerichs – Machtel – De Waele Trio

Posted by in | 0 comments

  • Price: 15 euro / leden: 13 euro / studenten: 10 euro
  • Date: di, feb 16, 2016
  • Time: 20:00 - 22:00
  • Location: El Gato Negro - Breidelstraat 19 - Torhout

Frerichs‘Eén van de hoogtepunten van het North Sea Jazz Festival’ schreef Jazzmagazine over het concert van pianist Rembrandt Frerichs!

Een betere aanbeveling is nauwelijks denkbaar. Rembrandt speelt en componeert in de voorhoede van de Europese jazz. Hij denkt niet in hokjes en vult het podium even gemakkelijk met improvisaties als met stukken die zijn geïnspireerd door de klassieke muziek. Hij kent het Amerikaanse jazzrepertoire maar hij put evenzeer uit de Europese traditie als uit zijn passie voor de Arabische muziek, opgedaan tijdens zijn tweejarig verblijf in Egypte. Zijn debuutalbum werd genomineerd voor de Edison publieksprijs en hij trad zelfs op in de legendarische Jazzclub Birdland in New York. Geselecteerd als Music X Port tourt hij op dit moment over de hele wereld. Rembrandt speelt toekomstmuziek waarbij geen grenzen uit het oor verdwijnen.

Zijn ritmesectie met op bas Jos Machtel en op drums Matthias De Waele, leerde elkaar kennen in een project rond de muziek van Cole Porter. Na vele concerten met dit project besloten ze ermee door te gaan en komen ze uiteindelijk op ons Black Cat podium terecht.

Een Trio met een hoge staat van dienst!

Rembrandt Frerichs: vleugelpiano
Jos Machtel: contrabas
Matthias De Waele: drums

www.rembrandtfrerichs.nl
matthiasdewaele.com
www.josmachtel.com