The Black Cat

a safe haven for true jazz cats

South Quartet met Peer Baierlein

Posted by in | 0 comments

  • Price: 15 euro / leden: 13 euro / studenten: 10 euro
  • Date: di, mrt 15, 2016
  • Time: 20:00 - 22:00
  • Location: El Gato Negro - Breidelstraat 19 - Torhout

SouthQuartet
Frontman en stichter van het South Quartet is Peer Baierlein (Stuttgart 1972).

Hij begint op 7-jarige leeftijd klassieke accordeon te studeren maar ruilt dit instrument 2 jaar later in voor zijn grote liefde: de trompet. Na studies aan de muziekhogeschool van Keulen en Berlijn zakt Peer af naar Leuven waar hij aan het Lemmensinstituut les volgt bij Bert Joris. Hij speelt bij Het Brussels Jazz Orchestra en is te zien op de grote festivals zoals Middelheim, Gaume, Jazz in ’t park Gent en Kortrijk. Hij is ook een veel gevraagd componist voor theater, film en televisie.

Na 15 jaar België keert hij weer naar zijn heimat Stuttgart waar hij enkele jonge topmuzikanten rond zich schaart en het South Quartet opstart. Ze willen jazz brengen die respect heeft voor de traditie maar die ook breeddenkend openstaat naar andere muziekstijlen. De artistieke nadruk van de band ligt op authenticiteit en onbegrensde creativiteit. Elk concert met South Quartet is een wonderlijk muzikaal avontuur.

In 2015 brachten ze hun eerste cd ‘One’ uit waarna ze een tour planden doorheen Europa om deze te promoten. Toen Peer ons opbelde met de vraag of we interesse hadden, hebben we geen seconde geaarzeld.

Grote klasse zakt af naar Torhout!

Peer Baierlein: trompet
Ull Möck: piano
Markus Bodenseh: contrabas
Matthias Daneck: drums

www.southquartet.org