The Black Cat

a safe haven for true jazz cats

John Snauwaert New York Trio – feat. Katrien Van Opstal

Posted by in | 0 comments

  • Price: 15 euro / leden: 13 euro / studenten: 10 euro
  • Date: di, mrt 07, 2017
  • Time: 20:00 - 22:00
  • Location: El Gato Negro - Breidelstraat 19 - Torhout

KATRIEN 071215_A_4533617-ZWS9KLOp een avond in mei 2015, ergens in Manhattan New York, zitten in een Mexicaans restaurant 3 muzikanten herinneringen op te halen aan hun voorbije concerten en tournees. Steeds duikt de naam op van een uitzonderlijke zangeres waarmee ze elk afzonderlijk hadden opgetreden: Katrien Van Opstal. Die avond besluiten ze een trio te vormen om samen met haar een concertreeks op poten te zetten.

Ze noemen hun project: ’Take love easy’. Laat de liefde voor zichzelf spreken. Inspiratie vinden ze in het werk van Ella Fitzgerald en Joe Pass. Deze getalenteerde muzikanten gaan op zoek naar de essentie van de jazz: swing, verhalen, authenticiteit, overgave,… Katrien studeerde aan het Gents concervatorium afdeling jazz en volgde talrijke masterclasses. Zij is ongelooflijk actief in verschillende bezettingen waaronder de meest gekende ‘The Triplettes’, ‘The Rumbletubes’ en ‘Swingalicious’.

Het begeleidend trio stond al enkele keren op ons podium en stond steeds garant voor een avond passionele, kolkende jazz.

Katrien Van Opstal: vocals
Rono Ben-Hur: guitars
John Snauwaert: saxes
Marcos Varela: bass guitar

www.katrienvanopstal.com