The Black Cat

a safe haven for true jazz cats

John Snauwaert New York Trio – Feat. Katrien Van Opstal

John Snauwaert New York Trio – Feat. Katrien Van Opstal

dinsdag 7 maart 2016

De Liefde. Take love easy! Een concert met songs uitsluitend over de liefde in al haar aspecten. Lust, bedrog, ontrouw, extase, verdriet, euforie, eenzaamheid,… Zo kondigde zangeres Katrien Van Opstal het repertoire aan. En met ‘Do it the hard way’ van Chet Baker en ‘Comes love’ van Billie Holliday, sleurde ze ons meteen overtuigend mee naar het juiste muzikaal-emotionele spoor. Wanneer zij zich dan, met een perfecte Portugese dictie, intens in het bossa nova genre stortte, ging de hele Black Cat pas echt zwoel aan het swingen. Opmerkelijk waren de prachtige akkoordenreeksen die Roni Ben-Hur omheen de frele, heldere zang van Katrien weefde.

De zangeres verliet het podium om haar guys even hun ding te laten doen. Met ‘Segments’ van Charlie Parker en ‘Vera Cruz’ demonstreerden de heren meesterlijk de totale beheersing van hun instrument. De inventieve en sensuele solo’s op zowel sopraan- als altsax van John Snauwaert konden erg beklijven. En Marcos Varela was potig en metrisch efficiënt op de contrabas.

Met het prachtige samba nummer ‘Doralice’ als bisnummer sloot dit viertal de zuiders swingende liefde-avond af.

Het was  wel  even wennen om zich daarna dan weer doorheen het Belgisch miezerig, druilerig weer naar huis te begeven na zoveel zonnige, bruisende, amoureuze muziek.