The Black Cat

a safe haven for true jazz cats

Onvergetelijke Ervaring

Onvergetelijke Ervaring

zondag 25 oktober 2015

“God Almachtig Nog Aan toe”, vloekte God: “Mijn leeggelopen heiligdommen kregen al vele profane bestemmingen! Maar dit gaat deze keer toch echt te ver!” Hij schudde kwaad zijn witgrijze haardos. “Jazz”, het woord uitspuwend met walging. ”Dat is geïmporteerde oerwoudmuziek die gespeeld werd in de bordelen van New Orleans, de rosse buurt van Chicago, de drugskoten van New York. Hoeren, maffia, heroïne, rassenhaat… muziek des duivels. En in één van mijn gerestaureerde kapellen willen die zwarte katers een jazzinitiatie organiseren. En dan bovendien nog voor de ongerepte, vlekkeloze, moreel weerloze jongeren van vandaag.” God sloeg hard op tafel. ”Dit zal ik boycotten, mijn beste black cat gespuis!”

En dat was dan ook zo.

Sleutels openden geen deuren. Stopcontacten weigerden stroom. Lichten waren zoek. Stem van enthousiaste spreker trampoliende onverstaanbaar langsheen de gotische koepels. Jeugdige opkomst beperkte zich tot 3 afvalligen, elk gechaperonneerd door hun strenge vader. Koel was de ruimte. Kil het witte licht. Wezenloos de verwachting.

Maar God nog aan toe! Die zondagavond zat de kapel afgeladen vol. De muziek klonk hemels. Iedereen trok met een zalig gevoel huis- of Gato waarts. En Hij zag dat het goed was.