The Black Cat

a safe haven for true jazz cats

Phil Abraham Trio

Phil Abraham Trio

Die ijskoude februari-dag in 2010, ons eerste Black Cat concert!

Luc Vanden Bosch, percussionist van dienst, had toen een stevige drumkit mee om Bob Mover bebop-gewijs ritmisch te ondersteunen. Deze keer arriveerde hij met een wonderlijk amalgaam aan Afrikaanse, Zuid-Amerikaanse en Aziatische percussie-instrumenten en een absoluut minimum aan drummateriaal. Hiermee zou hij het hele concert een zeer intimistisch percussief klankpalet uitspreiden voor de andere bandleden.

Voor het eerst hadden we een trombonist als hoofdact op ons podium! De innemende Phil Abraham had met zijn diepwarme en melancholische solo’s meteen het publiek in de ban. Ze brachten 2 standards: “Someday my Prince will come”, uitzonderlijk niet als wals en de ballad “Lush Life”.
Maar voor de rest van dit concert putten zij vooral uit de composities van “For 4 brothers + 1 “, een album uit 2018 dat Phil Abraham opnam met 4 verschillende pianisten. Vooral “Mister Jones” met zijn bezwerende groove en avontuurlijk solowerk sloeg erg aan.
Bijzonder mooi was “Igor”, de compositie van de virtuoze pianist van dienst Ivan Paduart, opgedragen aan zijn zoon. Dit was een erg aangrijpend muzikaal hoogtepunt die avond. Phil Abraham wordt door muziekrecensenten de Chet Baker van de trombone genoemd.
Maar we bleven op onze vocale honger zitten tot het bisnummer, want dan pas sloeg hij uitbundig aan het skatten aan de microfoon. Een mooi slotakkoord voor een uitzonderlijke avond.