The Black Cat

a safe haven for true jazz cats

Mazzle

Posted by in | 0 comments

  • Price: 17 euro / leden: 15 euro / studenten: 12 euro
  • Date: di, mrt 14, 2023
  • Time: 20:00 - 22:00
  • Location: Club de B - ’s Gravenwinkelstraat 5 - Torhout

Het geplande concert van “Wolf” moest worden uitgesteld om medische redenen. In “Mazzle”, een band geprogrammeerd voor december 2020 maar door corona …, vonden we een waardige plaatsvervanger.

De frontman Koen Nys trok na zijn studies aan de Antwerpse Jazzstudio naar Montréal, New York en Tokio om zich verder te bekwamen in het musiceren op tenorsax. Eens terug in België sluit hij aan bij verschillende jazzformaties en vormt uiteindelijk ook zijn eigen trio “Mazzle”.  Hiermee bracht hij in 2017 het album “Genetic Modified Art” uit dat lovende recensies kreeg in de vakpers.

Koen Nys is een gerijpt saxofonist die de grote voorbeelden uit de jazztraditie heeft verwerkt tot een eigen authentieke sound. Zijn spel pendelt virtuoos tussen de heldere klanken van Coltrane en de weemoedige tonen van Garbarek. Hij wordt bijgestaan door twee formidabele muzikanten die we al enkele keren op ons podium hebben mogen bewonderen. Bram Weijters, deze keer niet aan de vleugelpiano maar aan de keyboards! Hij zal duidelijk een elektronische hedendaagse touch geven aan de bezwerende composities van “Mazzle”. Lionel Beuvens aan de drums. Hij is waarschijnlijk de muzikant die de voorbije 14 jaren van ons clubbestaan al het meest van allemaal in The Black Cat heeft gespeeld.