The Black Cat

a safe haven for true jazz cats

Natashia Kelly en Nicola Andrioli

Posted by in | 0 comments

  • Price: 18 euro / leden: 15 euro / studenten: 12 euro
  • Date: di, feb 13, 2024
  • Time: 20:00 - 22:00
  • Location: Club de B - ’s Gravenwinkelstraat 5 - Torhout

Ze had net haar master jazz singing behaald aan het Brussels conservatorium toen Natashia Kelly in maart 2015 kwam optreden in The Black Cat.
Met haar avontuurlijke stemcapriolen, computer soundscapes, spacy gitaren en heterogeen repertoire bleek deze getalenteerde zangeres nog duidelijk op zoek naar een persoonlijke stijl. Die vond ze door haar Ierse roots te combineren met jazz, een unieke mix gebaseerd op Sean-Nos (traditionele Ierse a capella zang) gebracht met jazz frasering.
Ook begon ze haar eigen songteksten te schrijven. Deze zijn erg geïnspireerd door Rilke en W.B. Yeats en hebben vaak de plaats van de mens in de kwetsbare natuur als thema.
In 2023 tourde Natashia succesvol doorheen Vlaanderen met een kwartet topmuzikanten om “Dear Darkening Ground” te promoten, een album dat op veel lovende kritiek in binnen- en buitenland werd ontvangen.
Momenteel doet ze in duo een concertreeks doorheen Franstalig België maar gelukkig zakt ze toch even af naar Torhout. Ze wordt begeleid door de ongelooflijk getalenteerde Nicola Andrioli, vaste pianist bij Philip Catherine sinds 2010. Een concert hier nu nog in The Black Cat vooraleer Natashia haar artistieke vleugels internationaal gaat uitspreiden.

natashiakelly/nicolaandrioli

Natashia Kelly: zang en compositie
Nicola Andrioli: vleugelpiano