The Black Cat

a safe haven for true jazz cats

Tutu Puoane & Ewout Pierreux

Posted by in | 0 comments

  • Price: 15 euro / leden: 13 euro / studenten: 10 euro
  • Date: di, sep 20, 2016
  • Time: 20:00 - 22:00
  • Location: El Gato Negro - Breidelstraat 19 - Torhout

Tutu&Ewout

The Black Cat is bijzonder in de wolken dat het zijn nieuw concertjaar kan openen met een absoluut toptalent, de zuid-afrikaanse zangeres Tutu Puoane.

Wie haar hier zag schitteren op ons podium in juni 2015 zal die intense avond niet gauw vergeten. De bijzondere mix van jazz, soul en Afrikaanse traditionele muziek, die ze brengt met haar unieke stem, laat niemand onberoerd.

Tutu (1979 Kaapstad) studeerde Cum Laude af als jazzzangeres, wimpelde een lucratief opnamecontract af om op aanraden van Jack Van Poll verder te gaan studeren aan de Nederlandse jazzconservatoria.

Ze bracht enkele zeer gewaardeerde en bekroonde cd’s uit waaronder de bekroonde ‘Song’, ‘Quiet now’, ‘Breathe’ en ‘Ilanga’. Met het Brussels Jazz Orchestra bracht ze een ode aan Miriam Makeba met ‘Mama Africa’.

Momenteel toert ze met Ultima Vez van Wim Vandekeybus in ‘Speak low if you speak of love’. En er is ook haar Joni Mitchel project, een cd waarvan ze zeker enkele nummers zal brengen in The Black Cat. En misschien herinner je je ook nog Bart Peeter’s liedje ‘Dicht bij mij’ waarvoor Tutu het Afrikaanse intermezzo voor haar rekening nam.

Tutu wordt hier begeleid door  haar echtgenoot, de schitterende pianist Ewout Pierreux. Een sobere bezetting. Maar we weten ondertussen dat dit absoluut een heerlijke concertavond zal worden.

www.tutupuoane.info